Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην ΦλωριναΗμερίδα - Φόρουμ Πολιτών

" Οι Πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της ΕΕ απέναντι στην Οικονομική Κρίση"

Σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας

"Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία"

Φλώρινα, 9 Νοεμβρίου 2012


Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Φλώρινας και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) καθώς και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ινστιτούτο A CERT διοργανώνουν, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αργυροκάστρου 2), την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17.00, Ημερίδα – Φόρουμ Πολιτών με θέμα " Οι Πολιτικές Ανάπτυξης και Συνοχής της Ε.Ε απέναντι στην Οικονομική Κρίση".

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο προς τους δημοσιογράφους του τοπικού και περιφεριακού Τύπου και των Μ.Μ.Ε της Δυτικής Μακεδονίας με θέμα " Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία".

Στις δράσεις θα συμμετάσχουν Ευρωβουλευτές, στελέχη της Ε.Ε καθώς και εμπειρογνώμονες. Η εκδήλωση απευθύνεται προς τους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο, τις Ενώσεις πολιτών και άλλους παράγοντες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νομού Φλωρίνης αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες όσον αφορά τις συγκεκριμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ιδιαίτερα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την αναθέρμανση των οικονομιών στις περιφέρειες καθώς και τις πολιτικές Συνοχής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.