Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Στιγμές ιστορικής ευθύνης

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Οι κυρίαρχοι λόγοι για τη συγκρότηση της δημοτικής κίνησης ενεργών πολιτών "+δημιουργία" επιβεβαιώνονται και αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στον τομέα της ενέργειας με το κωδικό όνομα «μικρή Δ.Ε.Η.», δικαιολογεί και δικαιώνει την αγωνία μας. Το πρώτο πλήγμα και θύμα της απόφασης αυτής για τη Φλώρινα θα είναι η πολυδιαφημισμένη τηλεθέρμανση!
Πόσο περισσότερο άραγε θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας της;
Πως αλήθεια θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με τον όποιο ιδιώτη – ιδιοκτήτη του Α.Η.Σ. Μελίτης; (στο σχέδιο προβλέπεται ως "προίκα" και η πώληση της άδειας για τη Μελίτη 2)
Μπροστά σ’ αυτά τα εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα καλούμε τους συμπολίτες μας, τους φορείς και συλλογικότητες του τόπου σε μια ενωτική και δημιουργική συστράτευση, για να προλάβουμε την καταστροφή. Τα πειθήνια όργανα της τρόικας και στο επίπεδο του δήμου Φλώρινας, ως κομπάρσοι της συγκυβέρνησης, είναι εξίσου πρόθυμα και επικίνδυνα να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο αγαθό.
Φίλες και φίλοι,
στον αγώνα για την αξιοπρέπεια της ζωής και της καθημερινότητας και την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας μόνο ένα πλατύ και ανατρεπτικό κοινωνικό μέτωπο μπορεί να είναι η απάντηση.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας.
Για την αλλαγή στο Δήμο Φλώρινας.
Παντελής Αργυριάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας