Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Κύκλος σεμιναρίων Άνοιξη Μουσικής 2015

Στο πλαίσιο του “φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2015” το Ωδείο  διοργανώνει όπως και πέρυσι μια σειρά σεμιναρίων. Τα φετινά σεμινάρια δεν θα απευθύνονται μόνο στο κλασικό τμήμα του Ωδείου αλλά θα περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και για το μοντέρνο και για το παραδοσιακό τμήμα, με εξέχουσες φυσιογνωμίες του κάθε χώρου.
Η έναρξη πραγματοποιείται την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 με σεμινάριο του Διευθυντή του Ωδείου κ. Βασίλη Κίτσου, με θέμα “Μουσική αντίληψη και ερμηνεία”. Προσφέρεται
δωρεάν, αποκλειστικά για τους μαθητές Μέσης και Ανωτέρας τάξης όλων των οργάνων.
Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου με τον σολίστ και παιδαγωγό Χαράλαμπο Αγγελόπουλο.
Πληροφορίες στη γραμματεία στο τηλέφωνο: 2385046542.
Με εκτίμηση
Βασίλειος  Κίτσος
Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας

 

Χαραλαμπος   Αγγελοπουλος


    Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (δίπλωμα πιάνου με “άριστα παμψηφεί” στην τάξη της Ι.Σημηριώτη. Στην γενέτειρα του μελέτησε επίσης με τη  Δ.Ευνουχίδου.
    Με υποτροφία του Ιδρύματος ΄΄Λ. Βουδούρη΄΄ σπούδασε στην Κολωνία  (Hochschule fur Musik Koln) απ’ όπου πήρε το δίπλωμα  σολίστ με άριστα (τάξεις Α.Kontarsky,  A.Valdma), ενώ παράλληλα παρακολού-θησε τα μαθήματα του παιδαγωγικού τμήματος.
    Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama που οδήγησαν στον τίτλο Master in Performance (keyboard studies, τάξη του καθηγητή V.Sangiorgio).
    Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Νιόρ, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κτλ).
    Μελέτησε με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι D.Βashkirov, R.Kehrer, M.Tirimo, D.Alexeev, C.Ortiz κα.
    Βραβεύθηκε στους εξής  διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου : 1ο  βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού Φ.Νάκα,1ο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού  Helexpo – Θεσσαλονίκη , 1ο βραβείο διαγωνισμός,  Γ.Θυμή, 1ο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού Ρόταρη  . Βραβεύτηκε επίσης στα  Governor’s Recital Prize Competition, Grand Konzerteum κτλ).
    Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους σύγχρονους μας συνθέτες του 21ου αιώνα.
    Oι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ  απέσπασαν πάντα θερμές κριτικές.
    Σαν σολίστ συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης,  την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Apollon Orchestra Berlin, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , την RSAMD Symphony Orchestra, την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, την Ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων,  την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Πατρών.
    Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα, 12 πιανίστες) Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο σε CD, με τον σαξοφωνίστα Θ. Σωτηριάδη, ενώ ηχογραφήθηκαν ζωντανή συναυλία του Piandaemonium και κύκλος τραγουδιών του Αιμ. Ριάδη. Τα συγκεκριμμένα CD θα κυκλοφορήσουν σύντομα.
    Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Uwe Matshke με θέμα την έκδοση και μελέτη του συμφωνικού κοντσέρτου έρ.30 του Μ. Καλομοίρη.