Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Επίσκεψη προέδρου του επιμελητηρίου Φλώρινας στο Υπουργείο οικονομικών.

      Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ.  Σαπαλίδης Σάββας επισκέφθηκε στο Υπουργείο τον Υπουργό Οικονομικών - Ανάπτυξης - Υποδομών & Ναυτιλίας κ.  Σταθάκη Γιώργο.
Στα πλαίσια της Συνάντησης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο τα ευρήματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, οι Δράσεις και οι ενέργειες αυτού καθώς και οι Διασυνοριακές συνεργασίες. Πρώτος άξονας προτεραιότητας "Φλώρινα ως η Πύλη των Δυτικών Βαλκανίων.  "Δεύτερος άξονας προτεραιότητας η μείωση της Ανεργίας με νέες  Συνεργατικές Επιχειρήσεις στον Τομέα του Γάλακτος των Φασολιών των Πιπεριών του Χυμοποιείου Ροδακίνου και της Μεταποίησης τοπικών προϊόντων.
Επίσης συζητήθηκε το ποσοστό επιδότησης του Αναπτυξιακού από 40% που είναι σήμερα να εξισωθεί με άλλες περιοχές όπου φτάνει και το 65%.
   Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναδιοργάνωση της ΒΙ.ΠΕ ( Εμπορευματικές Μεταφορές - Τρένο). Επίσης αναδείχθηκε η ανάγκη αγροτουριστικού προορισμού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας τονίζοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τόπου μας. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με την Δέσμευση του Υπουργού ότι θα επισκεφθεί την περιοχή μας και θα σταθεί Αρωγός στην προσπάθεια Επανεκκίνηση της Τοπικής Οικονομίας.