Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Σέρβων αξιωματούχων στο επιμελητήριο Φλώρινας.

    Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 26/09/2016 επισκέφθηκαν το Επιμελητήριό μας ο Πρόξενος της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λέσκοβιτς, ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου καθώς και 30 επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό χώρο, από τον χώρο της εστίασης, του εμπορίου και της μεταποίησης. Την αποστολή συνόδευε ο Εθνικός Τηλεοπτικός Σταθμός της Σερβίας όπου θα πραγματοποιήσει δίωρο αφιέρωμα στην Φλώρινα. Ο Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ιστορικό και αγροτουριστικό προορισμό της περιοχής. Η εκπομπή θα μεταδοθεί  από το Εθνικό κανάλι της Σερβικής τηλεόρασης.
   Κατά την επίσκεψή τους τα μέλη της Σερβικής αποστολής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου μας. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, εκπρόσωπος του Δήμου Πρεσπών καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Χαιρετισμό απέστειλαν οι δύο Βουλευτές του νομού
κ. Σέλτσας και κ. Αντωνιάδης.
  Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του ιστορικού τουρισμού.
Οι Σέρβοι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως σύμμαχοί μας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες του Καϊμάκτσαλαν (Βόρρας) με χιλιάδες θύματα.  Τα μέλη της Σερβικής αποστολής συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Σέρβους στρατιώτες που έπεσαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
   Στην τοποθέτησή του ο Πρόξενος της Σερβίας δήλωσε ότι 700.000 Σέρβοι επισκέπτονται τη Β. Ελλάδα, στόχος είναι να επισκέπτονται και την Φλώρινα.
   Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους Φλωρινιώτες επιχειρηματίες με σημαντικά αποτελέσματα.
   Το Επιμελητήριο μας αποφάσισε την έκδοση εκπτωτικών καρτών καλώντας τους Σέρβους να επισκέπτονται το νομό μας. Η παρουσίαση της κάρτας θα γίνει τον Νοέμβριο στο Βελιγράδι όπου θα συμμετέχει το Επιμελητήριο με επιχειρηματική αποστολή στην Γενική Έκθεση Βελιγραδίου.
  Το Επιμελητήριο μας έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο αλλά και πολλά άλλα Επιμελητήρια. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η Φλώρινα ως γαστρονομικός και αγροτουριστικός προορισμός ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Φλώρινα 30-09-2016
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ