Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Επιτρόπου ΓεωργίαςΤην Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 ο επίτροπος Γεωργίας κ. Φ.Χόγκαν, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου και ο γεν.γραμματέας κ.Κασσίμης επισκέφτηκαν παραγωγικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος, συνοδευόμενοι μεταξύ άλλων βουλευτών και από το βουλευτή Φλώρινας κ. Κώστα Σέλτσα.
Στο Αμύνταιο επισκέφτηκαν το κτήμα Αλφα και εξήραν την άριστη λειτουργία μιας σημαντικής, για την περιοχή και τις εξαγωγές, μονάδας.
Η επίσκεψη του Επιτρόπου έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς αφενός δεσμεύτηκε να στηρίξει την προστασία της φέτας και του ελληνικού γιαουρτιού και αφετέρου διαβεβαίωσε πως θα αποδεσμευτούν κονδύλια ύψους 19δισ. ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια προς όφελος της ελληνικής γεωργίας.
Ο Επίτροπος τόνισε μεταξύ άλλων πως η χώρα του, η Ιρλανδία, έχει πολλά κοινά με την Ελλάδα, βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά δεν έχει τον ήλιο. Πέρασαν κι αυτοί δυσκολίες αντίστοιχες με αυτές της χώρας μας, αλλά σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, όλοι μαζί αν εργαστούμε, μπορούμε να δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην ελληνική γεωργία και την κτηνοτροφία.